tr
ende

Resim Kursu

Anasayfa » Resim Kursu

Resim Kursu Atölyesi

Resim yapan çocuklar daha özgüvenli, yaratıcı ve duyarlı oluyorlar. Ancak resim yapmanın çocuklar üzerindeki olumlu etkileri bu kadarla sınırlı değil…

Karakter gelişimine de olumlu katıkları olan bu oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir.

Çocukların hayal dünyaları çok geniştir. Duygularını hayallerini oyun oynarken ya da resim yaparak açığa vururlar. Resim çocuklar için kendilerini ifade etme biçimidir.

Resim yapmak çocuk üzerinde sağ ve sol beynin birlikte çalışması, konsantrasyon gücü ve öz güveninin artması gibi birçok olumlu etki sağlar.

Sosyal eğitimin belirleyici unsurudur.

Resim yapmak çocuklar için algı, beceri ve yaratıcı gücünü ortaya çıkaran aynı zamanda da duygusal ve sosyal eğitimin belirleyici unsurudur. Bunlarla beraber birçok faydası vardır.

Göz-el koordinasyonu sağlar.

Kendine göre yeni kişiler, nesneler, figürler çizerler. Aile bireyleri veya yetişkinler bunu onaylarla bu durumdan hoşlanır ve kendine karşı güvenleri artar.

Çözüm üretme ve çok yönlü düşünme yeteneğini geliştirir.

Resim çocuklar için bir iletişim ve kendini ifade etme aracıdır. Kullandığı renklerle, çizdiği çizgilerle iç dünyasını kağıda yansıtır.

Resimlerde çocukların bilinçaltı ortaya çıkar

Çocuğun bilinçaltında kalan istek, özlem, hayal, korku, endişe, merak gibi düşünce ve hisleri resim aracılığıyla dışa vurulur.  Ancak bu her zaman açık ve net bir biçimde olmaz. Çoğu zaman sembollerle ortaya çıkarken bazıları da çok iyi gizlendiğinden ortaya çıkmaz. Çocukların resim yapmasının temelinde istek duymayla beraber beğenilme ve haz alma amacı yatar. Bu nedenle resme yatkın olan çocuk işin daha çok üstüne düşer.

Düşüncelerini bilinçdışı eylemlerle ifade ederler.

Resim yaparken çocuğa müdahale edilmemelidir. Çünkü resim çocuğun içselliğini simgelerle nesnel dünyaya kopyalama sürecidir. Özellikle içsel çatışmalarını, ruhsal sıkıntılarını sözel olarak ifade edemeyen bireyler, olumsuz duygu ve düşüncelerini bilinçdışı eylemlerle ifade ederler. Resim yapmak, çocuğun düş gücünü geliştirici bir işleve de sahiptir. Resim yapan çocuk, yönlendirildiği veya çizgilerine çeşitli sınırlamalar getirildiği zaman düş gücü de sınırlandırılmış olur.

ÖZGÜNLÜKLERİ VE YARATICILIKLARI GELİŞİYOR

Çocuklara hayatlarının her alanında kendilerinden bir parça katmayı öğreten resim sanatı, özgün şeyler üretmelerini sağlıyor. Erken çocukluk ve çocukluk dönemlerinde özgün şeyler üretmeyi bir kez öğrenen çocuklar hayatlarının her döneminde gerçekleştirebiliyor.

DOĞRU MESLEK SEÇİMİ, MUTLU BİREY!

Yalnızca bir hobi olmasının ötesinde resim, çocuğunuzun belkide ilerideki mesleği için önemli fırsatlar yaratacak. Yeteneği olan çocuklar, öğretmenlerinin de yönlendirmesiyle iyi bir ressam, tasarımcı, grafiker veya sanat yönetmeni olabilmenin adımlarını henüz daha erken çocukluk ve çocukluk dönemlerinde atabiliyor. Çocuğunuzun hobi olarak gördüğü ilgi alanıyla hayatını idame ettirebilmesi mutlu bir birey olabilmesi için önemli.

RESİM İLE BULUŞAN ÇOCUKLAR BAŞKA SANAT DALLARIYLA DA İLGİLENİYOR

Resim yapan çocukların sanata karşı daha saygılı ve ilgili oldukları da bir gözlemlenen bir gerçek. Estetik zevki olan ve bu zevk ile yoğrulan çocukların büyüdüklerinde ince ruhlu ve nazik bireyler olduklarını kanıtlayan çalışmalarında olduğunu hatırlatmalıyız. Sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenen bir çocuğun hayatının başka bir zaman diliminde başka bir sanat ile buluşmasına da şaşırmamak gerekir.