tr
ende

Mücadeleyi bırakıyor musun? – Sudenur Güntekin-Öğrenci

13.02.2021
789
Mücadeleyi bırakıyor musun? – Sudenur Güntekin-Öğrenci

Mücadeleyi bırakıyor musun? – Sudenur Güntekin-Öğrenci

İyisiyle kötüsüyle bu kadar ay geçti, sınava bir yandan kısa, bir yandan uzun bir süre kaldı. Kimi zaman çalışmaktan çok yorulduk, kimi zaman hiç olmadığımız kadar hevesli çalıştık. Ama tam bu evrede pes etmeyi düşünüyorsan hayatının dönüm noktasında doğru yolun tam tersine ilerlemeyi kabul ediyorsun demektir.

İnsan hayatında her alanda zorluk çekebilir. Aile içinde, arkadaşlar arasında, psikolojik olarak, iş hayatında… Bütün bu zorluklar sadece senin karşına çıkmıyor ve çıkmayacak. Bunca senedir üniversite sınavına tek giren sen olmayacaksın. Herkes stresi yaşadı, yaşıyor ve yaşayacak. İstemek başarmanın yarısıdır derler ya… Sen iste yeter ki, her şeyi başarabilirsin.

Eğer şimdi pes edeceksen, neden bu kadar zaman çalıştın? O çalıştıklarının çöpe gitmesi, hedeflediğin yerin sana daha da uzaklaşması zamanı geldiğinde seni çok mutsuz edecek. Keşke o çalışmadığım  günlerde de çalışsaydım diyeceksin. Karşında çok yaklaştığın bir hedef var. Verilen mücadelenin yarısında pes etmek, uzun yolda sürülen arabayı bırakıp yolun kenarına oturmaktan farksız değil. Arabanın benzini var. Elin kolun sağlam. Yoruldun mu?

Hiçbir gökkuşağı yağmur olmadan ortaya çıkmaz. Bu hayatta grinin içinden beyazı seçenler, umudu bulanlar başarılı olacak. Eğer siyahı seçenlerden olursan, geleceğini hiçe sayarsın. Sen de beyazı seçenlerden biri olabilirsin. İleride elinden gelenin en iyisini yaptığın zaman geriye dönüp baktığında ben tüm çabayı verdim diyebilmek senin kalbini ferahlatacak.

Şimdi krallar gibi yaşayıp ileride köle gibi olacağına, şimdi köle gibi çalış, ileride krallar gibi yaşa. Şimdi söyle, mücadeleyi bırakıyor musun?

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.